Lära sig hantverk online

Idag går det att lära sig nästan vad som helst online för den som vill. Många har länge gått och tänkt på olika former av hantverk och önskat att just jag kunde både sticka, virka, sy korsstygn och få till helt fantastiska mormorsrutor till en hel pläd. Kanske har man en gång fått lära sig lite från en mormor eller farmor men hunnit glömma vad man då lyckades lära sig. Nu kan man med hjälp av olika instruktionsvideos lära sig sticka en hel halsduk. Det är i och för sig bara rätstickning men det är en bra början och sedan kan man gå vidare till sockar. Att sticka är otroligt kul och gör många både glada och lugna på samma gång. Det är terapi för själen. När man väl upptäckt alla olika instruktionsvideos som finns är det svårt att inte börja med allt samtidigt. En helt ny värld öppnar sig för den som vill.

 

Hantverk tillsammans med andra

När man har lärt sig lite grunder så vill man ofta träna tillsammans med andra. Det finns flera olika former av föreningar och grupper som träffas ibland och bedriver olika former av hantverk, byter tips och pratar om sitt intresse tillsammans. Många tycker att det verkar jättetrevligt och mysigt men kan vara lite nervös för att komma till dessa träffar. Tänk om de tycker att just jag är jätte dålig och skrattar åt mig? En sån tanke kan många ha men det behövs verkligen inte. Alla brukar vara så otroligt glada av att ett nytt ansikte kommer och man känner sig direkt som en i gänget. Om man berättar att man är helt ny på detta så kommer man direkt uppleva hur alla vill hjälpa en att komma igång och ge små tips och trix på vad man ska tänka på. Många upplever att man utvecklas snabbt när man går på såna träffar och det är inte konstigt. Det är både trevligt och mysigt men samtidigt väldigt givande för sin egen personliga utveckling.

Hantverk är bra mot stress

När man känner sig stressad eller nere vänder många det lätt med hjälp av enklare hantverk. Det gör att man för stunden får fokusera lite på något annat och släppa på alla spänningar. Om man börjat sy korsstygn kanske man tänker sy en vacker tavla. Korsstygn är ganska lätt att komma igång med och det finns så otroligt många bilder att utgå ifrån. På nätet kan man lätt hitta underlag för att sy en hel tavla. Det går också att beställa broderi kit där man får allt man behöver hem. Kanske man vill få ihop en tavla med härligt sommarmotiv som man kan hänga i köket. Det gör att man kommer kunna drömma sig bort under den mörka och kalla delen av året. Dessutom kommer man att må bra när man broderar tavlan. Korsstygn är en vetenskap för den som vill fördjupa sig men det går också att hålla det på en enkel nivå.