Utbilda dig om energieffektivitet

Utbildning är en central del av samhällets framsteg och tillväxt. Genom att utbilda dig drar du ditt strå till stacken för att skapa ett bättre samhälle och en ljusare framtid. Inte minst blir det allt mer aktuellt att studera energieffektivisering i takt med att klimatförändringarna blir allvarligare.

Är avgörande för dagens moderna samhälle

Det råder ingen tvekan om att utbildning är avgörande i ett modernt samhälle. Utbildning gör dig insatt i viktiga områden som bland annat historia, kultur och vetenskap bara för att nämna några. Ju mer utbildad du är desto fler insikter kan du få för att förbättra det moderna samhället och undvika misstag på grund av okunskap. Som en utbildad person är det lättare skilja på rätt och fel. Det här gör i sin tur att du kan minimera dåliga händelser och som ledare vägleda andra på rätt väg. Du vidgar även vyerna och kan kommunicera dina åsikter på ett effektivare sätt med andra.

Vikten av att studera energieffektivitet

Bäst av allt är att du med rätt utbildning kan bli expert på hur hushåll och företag kan effektivisera energianvändningen. Eftersom klimatförändringarna är en av de största utmaningarna idag som påverkar faktorer som miljön, ekonomin och demografin, så finns det få andra områden som är viktigare studera.

Genom energieffektivisering får du ut mer av den energi du använder och minskar behovet av att bygga ny infrastruktur för ökade energibehov. Det här har en särskilt stor betydelse när befolkningen växer och fler människor använder el.

Energieffektivitet kan uppnås på två olika sätt:

  • Använda toppmodern teknik för att minska energianvändningen, till exempel att byta ut gamla glödlampor till energieffektiva LED-lampor.
  • Göra justeringar i hur elektronisk utrustning används i hemmet, såsom att använda strömsparläget på datorn och släcka lampor när du lämnar ett rum.

Även om ovanstående metoder inte har en stor effekt på individnivå kan det ha en enorm effekt när tusentals människor tillämpar det. En förebild när det kommer till utbildning och hur det kan påverka elbranschen är det smarta elbolaget Tibber. På bara några år, sedan elbolaget grundats 2016 av två klipska och klimatsmarta tech-entusiaster, är det numera fler än 110 som jobbar för Tibber. Hemligheten bakom framgången är deras innovativa sätt att hjälpa kunder sänka elförbrukningen genom 100 procent förnybara källor. I genomsnitt är Tibber 8,3 procent billigare än marknadens största elbolag, så det visar att klimatsmarta metoder går hand i hand med kostnadseffektivitet.

Ladda ner Tibber-appen

Tibber har en app som erbjuder ett antal funktioner som hjälper dig att sänka elförbrukningen:

  • Smartladdning el elbilen.
  • Sälja egenproducerad el från dina solpaneler.
  • Göra ditt hem smartare genom att styra elförbrukningen i realtid.
  • Styra värmen automatiskt i hemmet med smarta algoritmer.

Det enda du behöver använda är Tibber-appen för att få tillgång till alla dessa finurliga funktioner. Som du märker har det aldrig varit lättare att bli mer energieffektiv i vardagen! Klicka in på Tibber.com/se/ för att redan nu ladda ner denna smarta app och komma igång. När du tar detta steg kommer du att göra både klimatet och plånboken en tjänst.