Plugga till företagare online

Drömmer du om att starta eget och bli en lyckad entreprenör? Har du en bra affärsidé men skulle vilja lära dig mer om hur det går till att driva företag? Då är ett bra tips att gå en utbildning online. Genom att studera online har du tillgång till ett stort utbud av utbildningar som passar blivande företagare. Marknadsföring, företagsekonomi och försäljning är bara några av de kurser som du kan hitta online.

Starta företag under tiden du studerar

Du behöver dock inte vänta med att starta företag bara för att du pluggar online. Tvärtom kan det vara en fördel att komma igång med företaget parallellt med studierna. Ofta tar det ett tag att registrera företaget hos både Bolagsverket och Skatteverket. Att starta företaget är också ett sätt att lära dig mer om hur det fungerar att vara företagare i Sverige. Denna typ av kunskap brukar sällan finnas med på onlinekurser utan är något som man lär sig bäst genom att ha kontakt med respektive myndighet. En bra sida att börja med är verksamt.se som är en portal för ett flertal myndigheter.

Att smyga igång företaget samtidigt som du pluggar online gör också att du kan undersöka utbudet för företag i lugn och ro. På så sätt har du också tid att vara noggrann med all administration i samband med kund- och leverantörsavtal. Passa på att skapa effektiva processer för avtalshantering redan från början. När du använder Preciselys digitala verktyg sparar du in många timmar av manuellt arbete med tråkig administration.

Enkelt att studera online

Marknaden för utbildningen online har vuxit sig stor de senaste åren. Idag finns mängder av MOOC, d.v.s. massive open online course. Fördelen med MOOC är att det brukar vara gratis att registrera sig och testa om kursen är något för dig. Många kurser är till och med gratis att gå och kostar endast något om du vill ha ett examensbevis.

Som företagare är det bra att ha grundläggande kunskaper i flera ämnen. Några av de viktigaste är företagsekonomi, marknadsföring och kunskaper om försäljning. Du behöver inte bli expert på alla ämnena men med en bra grundnivå har du bättre förutsättningar att bli en framgångsrik företagare.

Så lyckas du med dina studier

För att lyckas med studier online gäller det att ha bra studieteknik och vara disciplinerad. Det är också en fördel om du är aktiv i eventuella forum som finns för kursen. I forumen kan du diskutera med andra som studerar och även ha kontakt med lärare. Ju mer du engagerar dig desto mer kommer du att lära dig. Eftersom det enbart hänger på dig att du lär dig är det viktigt att lägga upp en plan för när du ska plugga. Det allra bästa är att avsätta ett visst antal timmar i kalendern varje vecka. Under dessa timmar är det bara studier som gäller. Genom att vara ihärdig och hålla dig till planen har du stora chanser att lyckas med ditt mål.